Gisteren was de Food Experience #FE15 van HAS Den Bosch en wij kozen onze favoriete concepten

3 februari was het weer zo ver: De Food Experience van HAS in Den Bosch. 60 vierdejaarsstudenten van de opleiding Food Design & Innovation presenteerden hun eindwerk en 30 vierdejaarsstudenten van de opleiding Food Technology presenteerden hun bijzondere technologische innovaties. Food Inspiration ging op zoek naar haar favoriete concepten.

Brouwers Brood

Met Brouwersbrood wil Paul Widdershoven food waste tegengaan en tegelijk een heerlijk brood op tafel zetten. Door middel van een ambachtelijk gebakken brood dat bereid is met bierbostel. Deze bierbostel is doordrenkt met jong bier en heeft een volle, kenmerkende smaak. ‘Tijdens de bierproductie ontstaat er een restproduct die bostel wordt genoemd. Deze bostel bestaat uit gekookte gerst en heeft een hoog eiwit- en vezelgehalte. Jaarlijks zorgen de brouwerijen voor ongeveer 400.000 ton aan bostel, maar dit wordt meestal alleen verkocht aan veehouderijen, zonde!’

Mood Foodie

Lotte Huijser schrijft recepten met voedingsmiddelen die een positieve invloed hebben op je mood met Mood Foodie. Zij ging op zoek naar eten waar je blij van wordt en schreef recepten die helpen tegen stress, vermoeidheid, slapeloosheid en de blues. Van al deze voedingsmiddelen is wetenschappelijk bewezen dat ze in positieve zin kunnen bijdragen aan je gemoedstoestand of stemming. Alle recepten zijn al af, bijvoorbeeld popcorn waar je happy van wordt en zalm met avocado waar je lekker van gaat slapen. Het enige wat Lotte nu nog nodig heeft is een uitgever om er een boek van te laten drukken!

Boozd

Anne Claessens heeft onderzoek gedaan naar wat de markt nu echt wilt in de zomer: ijsjes en cocktails. Maar ijsjes smelten te snel en cocktails warmen te snel op in de zon. Haar oplossing is Boozd; ijsjes en cocktails in één. De verpakkingen kunnen in de schappen liggen bij de cocktails en de klant kan vervolgens zelf kiezen of deze ingevroren zullen worden als cocktails of niet. En als je te laat bent en je ijsje is al gesmolten, kun je deze gewoon opdrinken!

Dutchpot

Van en voor studenten, is deze voorraadtruck gevuld met stamppot in blik van Dutchpot. Met dit voedzame en smaakvolle blikvoer kun je je voorbereiden op doomsday, want alle gerechten zijn vier jaar lang houdbaar! Zo ben je voorzien van Hollandse kost tijdens donkere en drukke dagen, bijvoorbeeld tijdens crisis of examens. Stefan Rustenburg wilt met zijn Dutchpot maandelijks alle universitaire campussen af om studenten te voorzien van zijn culinair blikvoer zoals hete bliksem en hutspot.

FoodManShip Awards

Aan het einde van de dag werden de FoodManShip Awards uitgerekend. De talenten om in de gaten te houden zijn:

Technologist: Cloud9
Packaging: Miks
Marketeer: Nummertje
Design: Souschef
Publieksprijs: Dutchpot

Gefeliciteerd!