Een moderne marktplaats voor chefs en foodies. @VanChefs biedt een podium aan de rocksterren van deze tijd.

Chefs zijn de rocksterren van deze tijd. Dat is het motto van VanChefs, een moderne marktplaats voor chefs en foodies dat een podium biedt aan chefs met karakter en mensen kennis laat maken met lokaal kooktalent. Bij VanChefs boek je lokale chefs, cateraars, foodtrucks of traiteurs aan huis voor iedere gelegenheid.

Van groentemeesters, koffiekenners en curry-kings tot desembakkers, humushelden en biefstukbazen. Iedere chef die je bij VanChefs kunt boeken heeft een andere achtergrond, eigen ambacht en persoonlijke kijk op voedsel. De ondernemers achter VanChefs proberen de brigade aan chefs zo samen te stellen dat alle traditionele keukens en trends erin vertegenwoordigd worden. Zo serveert chef David eenvoudige oesters met een parel van ganzenlever en komen er bij chef Guy hapjes à la OttolenGUY op tafel. Geen standaardhapjes en saaie presentatie, maar haute cuisine in je eigen keuken of op je eigen evenement.

Vrouwen met een culinaire missie

De jonge ondernemers Lisanne Buik en Emma Veerhuis zijn de drijvende kracht achter VanChefs. Zij startten VanChefs in 2013 om de personen achter ons eten weer in de schijnwerpers te zetten en te breken met de paradox tussen fastfood en passie voor eten. Uit zo’n vierhonderd internationale start-ups werden zij in 2013 als één van de tien winnaars uitgekozen om deel te nemen aan het Rockstart Accelerator Program , een programma dat start-ups ondersteunt in de eerste duizend dagen van hun bedrijfsvoering.