Een nieuwe liefde voor de @DeBakkerswinkel in Amsterdam-West; koken! Vanaf nu kun je er ook s avonds genieten.

Met ingang van 14 november gaat De Bakkerswinkel Amsterdam-West ook ’s avonds open. Te beginnen op vrijdag- en zaterdagavond. Net als overdag kunnen gasten straks genieten van eerlijk, puur, versgemaakt en verrassend eten, zoals ze gewend zijn bij De Bakkerswinkel. Andy Verdonk zal de keukenbrigade coachen en begeleiden.

Tweede thuis

De Bakkerswinkel staat bekend om het heerlijke ontbijt, vers gemaakte sandwiches, de feestelijke high tea, ambachtelijk gebakken taart en goede koffie in een fijne, huiselijke omgeving, midden in de stad. De Bakkerswinkel wil voor iedereen een ‘tweede thuis’ zijn; knus, veilig en vertrouwd, modern en openminded. Een unieke plek, met een uitstraling die past bij de omgeving, waar mensen samenkomen ongeacht hun achtergrond. Een plek waar het eten wordt bereid met plezier en liefde voor het ambacht en zoveel mogelijk met kwaliteitsproducten uit de streek en van het seizoen. Geen wonder dus dat ze steeds vaker van gasten te horen krijgen: ‘wat jammer dat jullie ’s avonds dicht zijn’. Daar komt nu verandering in!

Combineer of deel

Gasten zijn welkom voor een kleine of grote maaltijd, voorafgaand aan bijvoorbeeld een film- of theatervoorstelling, of voor een avond lang gezellig tafelen. Alles wordt vers bereid in eigen keuken en er wordt zoveel mogelijk gekookt met producten die ieder seizoen door de leveranciers van De Bakkerswinkel worden geadviseerd. 'Daarbij gebruiken wij het hele product - van kop tot staart - zodat we zoveel mogelijk pure, eerlijke en herkenbare gerechten kunnen presenteren, zegt Piet Hekker, oprichter en eigenaar van De Bakkerswinkel. Het menu bestaat uit gerechten - van het formaat tussengerecht - om te proeven, naar eigen inzicht te combineren of om met elkaar te delen. 

Puurheid en eenvoud

De Bakkerswinkel is een ontmoetingsplek waar mens, product en omgeving centraal staan. De filosofie van oprichter Piet Hekker is dat stad, ambacht en ontwerp elkaar door middel van kruisbestuiving kunnen versterken. Die filosofie komt uitstekend tot zijn recht bij de bereiding van de avondgerechten. Andy Verdonk is door Piet gevraagd om het keukenteam te coachen en begeleiden. Andy kookt met respect voor de basiskeuken. Puurheid en eenvoud vormen de basis van de verfijnde gerechten die hij samen met het keukenteam verder zal ontwikkelen. Bovendien zal Andy zijn kennis overdragen op jonge (aankomende) professionals die zich nu in De Bakkerswinkel Amsterdam-West zowel tot bakker als tot volwaardig kok kunnen ontwikkelen.