Proef & beleef de week van de smaak met het Food Film festival in Ede! @Smaak2014Ede

Ede pakt dit jaar als Smaakhoofdstad extra uit in de Week van de Smaak. De smaakweek opent in Ede met een nieuw Food Film Festival en sluit af met het ook al nieuwe evenement: streekfoodfestival Ede proeft. Tijdens het Food Film Festival is onder andere de nieuwe film Chef te zien. 

Streekfoodfestival

Tijdens het streekfoodfestival Ede Proeft op zaterdag 4 oktober, bewijst Ede waarom het terecht de Hoofdstad van de Smaak is. Talloze heerlijke producten zijn er om te proeven en te kopen. Restaurants en cateraars met streekproducten op de menukaart presenteren zich op het horecaplein. Er zijn gratis demonstraties en workshops als ‘creatief koken met restjes’ en ‘eetbaar onkruid’. Ook is er een boekenplein met de nieuwste kookboeken.

Smaak verbindt 

Van 27 september tot en met 5 oktober is er in heel Nederland aandacht voor streekeigen, duurzame, diervriendelijke en eerlijke producten. De Week van de Smaak is hét jaarlijkse evenement waarin gezonde en eerlijke voeding onder de aandacht wordt gebracht van een breed publiek. ‘Smaak’ is hierbij het verbindende element. De Week van de Smaak verbindt (lokale) producenten, het bedrijfsleven, non-profit organisaties en overheden. 

Line-up

  • Verkiezing Held van de Smaak, in CineMec: 27 september om 13:00 uur
  • Food Film Festival in CineMec: 27 september v.a. 14:00 uur
  • Smakken en Smaken in Ziekenhuis Gelderse Vallei: 27 september-5 oktober
  • De ‘Goed voor weinig markt’ op de Markt in Ede: 1 oktober v.a. 13:00 uur
  • Streekfoodfestival Ede Proeft, Raadhuisplein in Ede: 4 oktober van 11:00-17:00 uur

Meer weten? Bezoek de website voor de deelnemende streekproducenten.

Food Unplugged

Op 12 juli namen wij al een voorproefje op de Week van de smaak in Ede en zetten alvast een heleboel lokale producten en producenten op de kaart.

Aftermovie Food Unplugged 2014 from Food Inspiration on Vimeo.