Hoe vergaat het @Ido_Essed tijdens #bestjobinfood? Lees zijn eerste reisverslag vanuit Rio de Janeiro!

Ido's reilen en zeilen is ook te volgen via de de Food Inspiration Instagram

Op zaterdag 16 augustus kom ik laat in de middag aan in Rio de Janeiro. De vlucht verliep ondanks een heleboel turbulentie wel snel, dus ik landde eerder dan verwacht. Na wat problemen met pinnen, een taxi gepakt en naar het hostel gegaan.

Rise and shine!
Met een kleine jet lag werd ik de volgende dag op tijd wakker. Ik heb mezelf gedwongen om tot 8 uur in bed te blijven liggen en daarna met een kop koffie de planning gemaakt met wat ik vandaag wilde doen. Alle top restaurants liggen op een flinke steenworp afstand van elkaar, dus daar wilde ik langs om afspraken te maken.

De Braziliaanse keuken
Ik start de dag bij een grote food outlet. En dan bedoel ik niet een corner waar een slappe bak koffie verkocht wordt met een laf saucijzenbroodje, maar gewoon een goede ontbijt/lunch tent. Ik ontbijt hier met een broodje mortadella en een soort snack die ik aanwijs in de vitrine. De plakken mortadella - een cm dik –worden kort op de bakplaat gegooid. De snack is een soort gefrituurde aardappelpuree gevuld met gehakt. Beiden erg lekker. En samen met jus d’orange - die overigens flink gezoet is - ben ik nog geen vier euro kwijt.

Sushi uit het vuistje
Op een kleine markt eet ik nog een typisch Braziliaanse tapioca pannekoek. Geen aanrader! Aan het eind van de middag vind ik op een foodcourt in een shoppingmall Koni. Een take away sushi concept waarbij het gaat om de handrolls. Sushi uit het vuistje dus. Erg lekker.

Dag 1, wat een mooie dag. Vanavond ga ik naar Rio Gastronomia, op aanraden van Mark Kwaks. Ik ben benieuwd!

To be continued.

Ido Essed.