Jonnie Boer maakt gerechten waarin je z'n reiservaring én z'n roots uit Giethoorn proeft.

Jonnie Boer groeide op in Giethoorn. In zijn jeugd genoot Jonnie Boer hij van de natuurlijke schoonheid van de omgeving. Zijn herinneringen gaan terug naar dit uniek stukje Nederland, en dat zie je terug in zijn gerechten.

Bloemen en kruiden uit eigen kas

In de keuken van De Librije combineert Jonnie deze herinneringen met zijn reiservaring. “De Hollandse keuken is altijd beïnvloed geweest door de handelsgeest.” Elk gerecht verrijkt hij daarom met bloemen en kruiden uit zijn eigen kas, voor een extra persoonlijke touch.

Rivierbaars met een bladgroen van venkel, een jus van sjalotjes, spek, en sake crème is een gerecht dat meer is dan de som van haar ingrediënten. Het gerecht combineert de jeugd-herinnering van Jonnie die baars viste in de sluizen bij Giethoorn, de venkel zoals hij die leerde bereiden in Korea en de ode aan de traditionele keuken.