Het menu van de toekomst is intens persoonlijk en gebaseerd op de wetenschap

De oneindige zoektocht naar perfectie is een constante factor in het leven en werk van iedere gedreven professional waar dan ook. Chefs zijn zeker niet immuun voor de lokroep van de ultieme eetbelevenis.

Uniek voor jou

Er is geen eenduidig beste manier, geen weg met alle antwoorden. Maar binnen de wereld van eten en drinken is het een algemeen geaccepteerd feit dat er over smaak niet te twisten valt. Of toch? Smaak is immers niets meer dan het resultaat van chemische interacties die geïnterpreteerd worden door ons brein. Dat klinkt misschien klinisch en onpersoonlijk, maar het tegenovergestelde is waar. Smaak is juist intens persoonlijk, het is uniek voor jou.

Moeilijke boodschap

‘Laat voeding je medicijn zijn’, zei Hippocrates millennia geleden al. Dat mag dan wel waar zijn, maar dat maakt het nog geen makkelijke boodschap. Het is tegenwoordig cool om gezondheidsbewust te zijn, maar de uitdaging zit hem in wetenschappelijke vooruitgang om te zetten naar praktische richtlijnen.