Op de @FRUIT_LOGISTICA beurs in Berlijn kan je bij @DoleTweets virtueel de bananenplantage op.

Life in VR

Het is misschien niet meteen her eerste waar je aan denkt als het over het verkorten van de voedselketens gaat, maar het brengt de consument wel een stapje dichter bij de boer: Virtual Reality. Op de Fruit Logistica in Berlijn kunnen bezoekers bij Dole virtueel meekijken met elke stap van de bananenproductie. Een slimme marketingtool, dat zeker, maar ook een mooie manier om als bedrijf transparantie te tonen en duidelijke waarden uit te dragen.

 

Leerzaam en leuk

De arbeidsomstandigheden op plantages zijn nou niet bepaald vaak positief in het nieuws, maar technologie als deze kan daar juist verandering in brengen. Virtual reality is een immersive experience, het brengt de wereld een stapje dichterbij, en dat kan zorgen voor meer bewustwording en betrokkenheid. Een VR ervaring is volgens Dole zowel leerzaam als leuk. Het is een ideaal middel om complexe problematiek als duurzaamheid tastbaar te maken voor de gewone mens.

Er is ook een online versie beschikbaar op https://www.dole-vr.com/