#Bluezones, oftewel gebieden waar men langer, #gezonder en #gelukkiger leeft. Wat zijn de geheimen? Checkt it out!

Er zijn vijf Blue Zones op de wereld. Deze zijn thuisbasis van enkele van de oudste mensen ter wereld.

Sardinië, Italië

De lokale bevolking van Sardinië heeft eeuwenlang volgens eigen standaard geleefd. Hierdoor hebben ze alle buitenlandse invloeden weten te weerstaan en is hun eeuwenoude cultuur intact gebleven. Centraal staat respect voor ouderen en loyaliteit aan de familie.

Ikaria, Griekenland

De inwoners van dit kleine Griekse eiland hebben drie keer meer kans om 90 jaar oud te worden, dan inwoners in de VS. De bewoners van Ikaria hebben 20% minder kanker en er is amper dementie.

Okinawa, Japan

Deze eilandengroep voor de kust van Japan is de thuisbasis van een groot deel van de oudste mensen ter wereld. Hun geheim om gezond oud te worden is terug te voeren op de omgeving en hun cultuur die rijk aan tradities is. 

Nicoya, Costa Rica

Hier leven mensen langer en gezonder dan in andere landen, ook al besteedt men veel minder geld aan gezondheidszorg ten opzichte van bijvoorbeeld Amerika. In verhouding besteedt Costa Rica slechts 15 procent van wat er in de VS wordt uitgegeven.

Loma Linda, Californië

In deze stad in San Bernardino County wonen veel leden van de Zevendaagse Adventisten gemeenschap. Hun geloof schrijft een gezond leven voor, waardoor de stad binnen de VS voorop loopt wat betreft hoogste levensverwachting.

Aantal 'tricks' om langer te leven?