Trendement #SNEAKPEEK! De grenzen tussen deelbranches vervagen sneller. In Trendement lees je meer over deze ontwikkeling.

Gekke vormen van blurring en cross-over concepten. We gaan ze de komende jaren niet alleen zien tussen verschillende branches, dus tussen horeca en retail, maar ook binnen deelbranches.

Een ontmoeting van culturen

Bij Roti Roll op de East Lane Market worden de Mediterraanse invloeden van de Turkse keuken gecombineerd met de specerijen en garneringen uit India. Fusion 2.0. Alleen dan niet zo gezocht en moeilijk uitgevoerd als in de jaren negentig van de vorige eeuw, maar door slim kruiden en smaken uit diverse wereldkeukens te gebruiken. En het serveren van gerechten uit land A op de manier zoals men in land B gewend is. Zoals bij Pub Belly Boys in Miami. Hier krijg je yellow tail sushi roll krijgen als onvervalst Amerikaans barfood gerecht. In Londen stappen ondernemers van Indiase komaf in de klassieke Britse wereld. Zoals bij Dishroom. Denk aan het typische Britse ontbijt(moment), maar dan met een Bombay omelette.

Lees meer over blurring en cross-over concepten in Trendement.

 

 

Fotografie: Pubbelly Miami Beach