Op maandag 25 januari bereidde Onno Kokmeijer**, executive chef en manager van Ciel Bleu in Amsterdam, samen met chef-kok Martin Rotteveel van Restaurant Bij Teus in Houten een lunch in het kader van ‘De nieuwe realiteit’.

In de nieuwe realiteit is tijd schaars, zijn de verwachtingen van gasten hoog en is goed personeel moeilijk te vinden. Kokmeijer weet dit als geen ander en ziet in dat hoogwaardige convenience zoals de bouillons van Knorr Professional chefs daarin prima kunnen ondersteunen.

Geen taboe op gemak

‘Met de hoge kwaliteit van deze oplossingen verdwijnt het taboe op convenience langzaam maar zeker. Zo'n goede basis geeft chefs juist de kans om uit te blinken in creativiteit en originaliteit zonder dat ze afhankelijk zijn van een omvangrijke en dure brigade.’

Extra boost

In amper een uur bereidden Kokmeijer en Rotteveel een viertal verrassende gerechten voor circa 30 chefs en horecaondernemers uit de regio in de keuken van Bij Teus. In elk gerecht kwam een van de Knorr Professional Geconcentreerde Bouillons terug. Kokmeijer: ‘De geconcentreerde smaak van de bouillons geeft de gerechten net die extra boost.’

Verrijking

Gedurende de interactieve sessie kwam de vraag of de geconcentreerde bouillon niet te sterk of te overheersend zou zijn. Kokmeijer: ‘Dat is een kwestie van doseren. Omdat het product zo geconcentreerd is heb je maar weinig nodig. Je moet het niet zien als pure saus, maar als een verrijking.’

Ideale oplossing

Met het maken van een geconcentreerde bouillon is Kokmeijer minimaal twee dagen in de weer. ‘Voor een zelfgemaakte geconcentreerde bouillon zijn veel ingrediënten, ruimte, tijd en manuren nodig. Als je dat niet hebt, zijn de geconcentreerde bouillons van Knorr de ideale oplossing.’

Gratis proefverpakking

Zelf aan de slag met Knorr Professional Geconcentreerde Bouillons? Vraag een gratis proefverpakking aan!

Klik hier voor Knorr Professional Geconcentreerde Bouillon Vis

Klik hier voor Knorr Professional Geconcentreerde Bouillon Kip