Ambachtelijk brood in Peru eerder uitzondering dan regel? Jonathan Day van El Pan de la Chola bewijst het tegendeel.

Het vinden van een knapperig volkorenbrood is in Zuid-Amerika makkelijker gezegd dan gedaan. Jonathan was dan ook een van de pioniers in de bakkerswereld van Lima toen hij El Pan de la Chola opende in een van de drukste straten van de stad. Een klein bakkerscafé en bakkerij waar hij, met een aantal helpende handen, iedere dag de heerlijkste broden bakt.

Geen toevoegingen

Achterin de bakkerij staat een grote elektrische maler waarin Jonathan graan vermaalt tot volkorenmeel. Alleen water, een starter, zaden, noten en af en toe wat gedroogd fruit worden hieraan toegevoegd. In het bakkerscafé kun je terecht voor Jonathan’s verse broden, homemade granola en sandwiches, vergezeld van een kop biologische koffie uit de Amazone.

Bekijk de video van El Pan de la Chola in de Peru-editie van het Food Inspiration Magazine.