Hoe belangrijk zijn de vaste gasten in de horeca? Verdiep je in je fans

Door je te verdiepen in terugkerende gasten en rekening te houden met de wensen die voor hen van belang zijn, krijg je meer geïnteresseerde volgers.

Gratis reclame 

Gasten die bij je terugkeren zijn dus heel belangrijk. Probeer ambassadeurs van ze te maken. Behalve jezelf, helpen zij met het promoten van je zaak. Een ambassadeur is een goede aanwinst voor je restaurant, hotel, of bar. Een ambassadeur maakt vaak gratis reclame voor de zaak. Hij of zij is een fan. Een ambassadeur is geïnteresseerd en heeft invloed binnen de social media waarop hij zich begeeft.

Verrijk het bereik

Een ambassadeur bezit behalve over invloed ook over een goede dosis nieuwsgierigheid. Hij is vaak benieuwd naar nieuwe gebeurtenissen en producten. Hij is sociaal en vindt het belangrijk om zijn bevindingen te delen door middel van social media. Hij deelt berichten over jouw zaak en dat zorgt voor een breder en groter publiek dan je eigen bereik. Een ambassadeur geeft hoge cijfers in online reviews. Tenslotte heeft de ambassadeur een aanzienlijke sociale identiteit op internet.

Wil je meer lezen over het belang van social media voor de horeca?