Gasten willen weten waar je producten vandaan komen. Maar hoe vertel je dit inspirerend? Bekijk de 7 voorbeelden.

1. Keep it simple

Inspireer jezelf met deze vier tips, zoals bij Pistolet in Brussel: keep it simple, wees eerlijk, betrek je leverancier, en hou het magisch.

2. Hou het magisch

Met één simpele schets op een krijtbord krijg je bij Razza Pizza Artigianale in New Jersey informatie over herkomst, leveranciers en bereiding. Door de mysterieuze schematische weergave heeft het bord iets magisch waardoor je zin krijgt om op ontdekking te gaan.

3. Niets werkt beter dan het product zelf

Bij Carcasse van boutique butcher Hendrik Dierendonck hangen ze karkassen van verschillende runderrassen in het restaurant. De gast kan zo de verleiding niet weerstaan om vragen te stellen. Efficiëntie en magie tegelijkertijd!

4. Vertel het met beeld

Smaaklokaal Hutten in Den Bosch brengt het verhaal en de informatie over hun leveranciers speels en begrijpelijk in beeld.

5. Geef antwoorden

Whole Foods betrekt zijn leveranciers zeer nadrukkelijk in de communicatie naar de klant. Dat consumenten steeds meer behoefte hebben aan antwoorden op de vragen wie, wat, waar en waarom heeft de supermarktketen goed begrepen.

6. Wees eerlijk

Tijdens de laatste editie van Food Unplugged bood YFM Utrecht met het project Van Riek tot Vork lokale gerechtjes. Terwijl je het eten proeft krijg je via een koptelefoon het verhaal over de herkomst van de producten te horen. Magisch en eerlijk.

7. Wees transparant

Bij Red Rooster Harlem gaan ze wel ver in hun transparantie. Geen geheimen van de chef hier! Al hun bereidingen staan open en bloot op de muur geschreven. Het verhaal over de herkomst bij Red Rooster Harlem ligt subtiel verscholen. Een grappig knipoogje naar de geheimen en leugens van de voedingsindustrie.

Groei en maximaliseren van winst is anno 2015 niet meer het adagium. Persoonlijk geluk telt zwaarder. We duiken in de wereld van de kleine foodondernemer. Meer weten over dit onderwerp?