Jacob Jan Boerma en @FrieslandCampina gaan Nederlandse gastronomie internationaal op de kaart zetten.

Op 13 april kreeg een klein gezelschap uit de Nederlandse gastronomie een eerste exclusieve masterclass van Jacob Jan Boerma. In het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen gaf de driesterrenchef een masterclass om zijn kennis en visie te delen over topgastronomie. De dag vormde meteen de kick-off van de samenwerking tussen Jacob Jan Boerma en FrieslandCampina/Hollandia om samen de Nederlandse Gastronomie te versterken en in binnen- en buitenland beter op de kaart te zetten.

Gastronomische identiteit ontwikkelen

De driesterrenchef en Hollandia bieden masterclasses aan om de Nederlandse keuken verder invulling te geven. Chefs kunnen door middel van een spaarprogramma van Hollandia en Debic sparen voor deze masterclasses. Boerma heeft daarnaast zijn recepturen ter beschikking gesteld om Nederlandse chefs in staat te stellen de kwaliteit en identiteit van de Nederlandse gastronomie verder te ontwikkelen. De recepturen zijn gepubliceerd in het Hollandia Idee magazine, waarvan Jacob Jan gasthoofdredacteur is.

Boerma over de samenwerking met FrieslandCampina/Hollandia

Boerma legt uit: ‘Ik ben er trots op dat FrieslandCampina de Nederlandse gastronomie een warm hart toedraagt. Door als chefs en het bedrijfsleven de krachten te bundelen kunnen we gezamenlijk de Nederlandse Gastronomie versterken en beter op de kaart zetten. Ik geloof er dan ook in dat deze samenwerking de Nederlandse gastronomie verder gaat helpen, zowel in binnen- als in buitenland ’. Om de identiteit van de Nederlandse keuken in binnen- en buitenland verder op de kaart zetten, organiseert Boerma in het voorjaar van 2016 een culinair evenement waar internationale topchefs in Nederland gaan koken en kennismaken met de Nederlandse keuken.

Sparen voor masterclass Boerma

Hollandia en Debic zijn merken van FrieslandCampina gericht op de Nederlandse gastronomie. Wil je bij een masterclass aanwezig zijn? Start dan nu met sparen!

Bekijk het filmpje voor een korte impressie van de masterclass van Jacob Jan Boerma.