Back of house wordt front of house. Bij @fenixfood stap je in het atelier van de ambachtsman!

Uienchutney die voor je neus wordt klaargemaakt, desembrood dat voor je ogen wordt gebakken, bier dat in het zicht wordt gebrouwen. In de ruwe Fenixloods is in mei 2014 de Fenix Food Factory geopend. In de zoektocht naar meer transparantie, storytelling én beleving, wordt de werkruimte naar de voorkant verplaatst. Back of house wordt front of house. Bij Fenix Food Factory in Rotterdam stap je midden in het atelier van de ambachtsman.

Atelier van de ambachtsman

In de toekomst zal de grens tussen ‘guest-zone’ en ‘staff-zone’ meer en meer vervagen. De consument wordt opgenomen in het geheel van de onderneming en wordt zo bij het proces betrokken. Of het nu een keuken, een bakkerij of een brouwerij is, de gast stapt letterlijk in het atelier van de ambachtsman.

Jonge entrepreneurs

In de loods zitten een brouwer, kaasmaker, bakker, koffiebrander, slager, een cidermaker en een groenteboer die rechtstreeks van de boer zijn verse producten haalt. Gedreven door hun liefde voor echt eten zetten deze jonge entrepreneurs de trend voor een belangrijke niche in de toekomst. Hier komen mensen om boodschappen te doen, te leren hoe de producten gemaakt worden en ambachtelijke smaken te ervaren.

Pure ambacht

Een stadsbrouwerij die ervoor kiest gedurfde recepten te brouwen. Stoere non-conformistische stadsbieren voor een nieuwe generatie bierdrinkers. Twee Rotterdamse ondernemers die de kunst van de paté hebben herontdekt. Een koffiebrander die vers gebrande koffie zet. In Fenix Food Factory wordt pure ambacht getoond en de gast zit er middenin.

Meer lezen over deze trend? Lees heel het artikel in ons magazine!