Alleen maar ruilen zorgt voor een lege bankrekening, toch kun je er winst mee behalen. Lees hier de tips.

Vooral wanneer geld sterk in waarde daalt of prijzen van producten sterk stijgen, is ruilen de meest betrouwbare handel. Een product of dienst blijft per slot van rekening hetzelfde waard. Een paar voordelen van het ruilsysteem.

Ruilen is de perfecte manier om van je overtollige voorraad af te komen
Zo besloot een Amerikaans reisbureau de tickets die ze niet verkocht kregen vlak voor de vervaldatum te gaan ruilen. In ruil kregen ze onder meer schilderwerkzaamheden voor een van hun filialen en een alarmsysteem. En dat scheelt weer kosten.

Ruilen is goedkoper en persoonlijker dan reclame maken
Vaak gaan de ervaringen van mond tot mond, dus bij een positieve ervaring is dit altijd goede reclame voor je bedrijf. Zo besloot de eigenaar van een pub in Edgefield, Norfolk, tijdens het hoogtepunt van de crisis handig gebruik te maken van het boerenleven in de omgeving. In ruil voor goede kwaliteit - gevangen vis, geteelde groente of een geschoten konijn bood hij de aanbieder een pint bier of korting op de rekening. De vangst gebruikte hij voor zijn gerechten van die dag. De actie was niet alleen populair onder de gasten, maar leverde hem ook landelijke media-aandacht op.

• Ruilen is besparen
Wanneer je een professioneel ruilnetwerk met collega’s opzet, kun je enorm besparen op kosten. Ingrediënten die over zijn, dozen wijn of kratten frisdrank te veel, misschien zelfs meubilair of apparatuur die nog prima werkt. In plaats van wegdoen, kun je dit ruilen tegen spullen die je wel nodig hebt. En dat is ook nog eens duurzaam.

Voorbeelden van ruilhandel lezen?
Bekijk dan heel het artikel in het magazine.