Wist je dat er rond @Airbnb nieuwe start-ups zijn ontstaan? Bedrijven die het ontvangst regelen of de schoonmaak.

De omslag van ownership naar usership heeft een omslag in de reiswereld teweeg gebracht. Rondom gevestigde usership-platforms als Airbnb ontstaan nu nieuwe start-ups.

Nieuwkomer
De Amerikaanse nieuwkomer Proprly regelt het ontvangst van gasten en verzorgt de sleuteluitwisseling van Airbnb-adressen. Vanaf veertig dollar verzorgen ze de sleuteluitwisseling en vanaf 95 dollar maken ze het huis schoon.

Learnings
Online platforms vormen een belangrijk deel van de ruggengraat van de sharing economy. De lijnen binnen deze platformen zijn direct en ultrakort. Succesvolle online reserveringssystemen en platforms bieden betrouwbare data en informatie over de te delen dienst of het product. Ze geven zowel de afnemer als de aanbieder vertrouwen.

Meer lezen over de trend ownership naar userhip?
Bekijk het hele artikel in het magazine.