Een hotelfilosofie in de zorg, kan dat? #hcday2014

Het West Bloomfield Hospital is in het bijzonder gericht op wellness in plaats van illness. Hotelfilosofie in de zorg. Hier verblijven geen patiënten, maar gasten. Het ziekenhuis is onderdeel van het bijna honderd jaar oude Henry Ford Health System, een non-profit zorgorganisatie, bestaande uit zes ziekenhuizen in de staat Michigan.

Winstgevend
‘Het aantal heropnames is nergens in de omgeving zo laag, door de eenpersoonskamers is de infectiekans met vijftig procent gedaald, het verloop van personeel is minder en het ziekenhuis was een jaar eerder dan gepland winstgevend’, vertelt bedenker en voormalig CEO Gerard van Grinsven. Jarenlang werkte Van Grinsven in de hotellerie onder meer als directeur van het Ritz Carlton, in verschillende landen. Inmiddels is Gerard van Grinsven CEO van Cancer Treatment Centers of America.

Benieuwd naar het artikel in het magazine? Bekijk ‘m hier.