Nieuw in ons blogteam is @esmeedia. Welkom! Haar aftrap: Superfoods, modegril of wonderpil?

Nieuw in het team van Food Inspiration-bloggers is Esmee Kohler. Ze viel 15 kilo af en vindt het sindsdien haar plicht te schrijven over hoe het anders kan, gezonder. In haar eerste blog voor Food Inspiration gaat ze in op de hype rondom superfoods. Super gezond of niet beter dan groenten uit eigen tuin?

'Naar mijn weten consumeren wij eigenlijk al jaren superfoods. Denk aan bessen, noten, groenten en fruit. Feitelijk gaat het dus om producten met een hoog gehalte aan goede voedingsstoffen en antioxidanten. De laatste jaren doet het woordje superfood echter vermoeden dat het om een geheel nieuwe productlijn gaat. Voorbeelden hiervan zijn hennepzaad, aicai bes, bijenpollen...'

Lees de hele blog van Esmee hier.

Wat is waar?
Meer lezen over superfoods, wel of niet gezond en andere feiten en fabels? Check de Wat is waar?-editie van Food Inspiration Magazine.