We zijn verslaafd gemaakt aan suiker, zegt journalist Michael Moss. Lees hier het interview dat we met hem hadden.

‘Er liggen 600.000 voedingsmiddelen in de supermarktschappen van Amerika. Tachtig procent daarvan bevat toegevoegde suikers’, zegt wetenschapper Robert Lustig. ‘We zijn verslaafd gemaakt aan suiker’, zegt Michael Moss, journalist en auteur van het boek Zout, suiker, vet. In dit boek legt Moss uit hoe de voedingsindustrie de obesitasepidemie heeft doen stijgen. De voedingsindustrie ligt onder vuur en het voedseldebat verscherpt. Zal het veranderen?

Mindless eating
‘Vanaf 1980 zit er een stijgende lijn in de obesitas-cijfers’, vertelt journalist Michael Moss. ‘Niet alleen bij volwassenen, ook steeds meer kinderen zijn obese.’ Hoe is het zover gekomen? Moss: ‘Er zijn verschillende redenen voor. Ten eerste zijn we afhankelijker geworden van convenience food en is het sociaal acceptabel geworden om te eten op straat. De industrie noemt dit ‘mindless eating’. Als reactie op deze trend zijn foodbedrijven meer ‘snackable food’ gaan maken. Goedkope en aantrekkelijke producten, vol met zout, suiker en vet. Dit fenomeen begon in Amerika, maar het begint een wereldwijd probleem te worden.’

Het hele interview met Michael Moss lezen? Bekijk dan het hele artikel in het magazine.