Drie culinaire documentaires op @idfa International Documentary Film Festival! Vanaf morgen te zien in Amsterdam.

Chocolate Comedy
Maak kennis met Fatih Unru, een zevenjarige lekkerbek uit Indonesië, die van zijn grootste ‘ongeluk’ een act maakt. Deze kleine stand-up comedian maakt grappen over chocolade, waar hij zelf allergisch voor is. Hij wordt gevolgd op school, thuis en tijdens zijn optredens. Zo leer je niet alleen Fatih kennen, maar ook de volwassen wereld waar hij in leeft.

No Land No Food No Life
Waar voorheen in ontwikkelingslanden boeren op vruchtbare grond zichzelf van hun levensbehoeften konden voorzien, worden nu steeds meer stukken land ingenomen door internationale investeerders die door de regering uit het land worden geholpen. 'Het is hetzelfde als doodgaan,' aldus een strijdlustige Malineese boerin. 'Wij zullen ons land nooit opgeven!' Boeren, beslagleggers en belangenbehartigers komen aan het woord in deze indrukwekkende documentaire.

Soul Food Stories
Satovchka, een klein Bulgaars dorp met een grote verzameling levensvisies. Orthodoxe Bulgaren, Islamitische Turken, zigeuners en communisten leven hier bij elkaar. Conflicten zorgen ervoor dat dorpelingen zich verenigen in vriendenclubs. Deze documentaire volgt er één van. Deze club zegt alle wereldproblemen op te kunnen lossen bij een goede maaltijd. Maar is de wereld waarin deze mannen leven wel dezelfde?

Het IDFA duurt van 20 november t/m 1 december. Check het volledige programma hier.