Al 700 aanmeldingen voor de Vegan Challenge: een hele maand veganistisch

In het Food Inspiration Trendreport voorspelden we vegetarisme als een van de foodtrends voor 2013. Nu willen we daar niet mee zeggen dat half Nederlands zich meteen bekeert tot 'nooit meer vlees'. Maar wel dat  vegetarische gerechten vaker deel uitmaken van ons voedingspatroon.

Veel minder interesse is er nog voor veganisme. En daar willen de Nederlandse Vereniging Voor Veganisme (NVVV) en jongerenorganisatie Viva las Vega's verandering in aanbrengen door het organiseren van de Vegan Challenge. In nog geen week tijd hebben zich al 700 deelnemers online aangemeld om  vanaf 1 februari een hele maand veganistisch te eten. Dit betekend niet alleen onthouding van vis en vlees, maar dus ook van zuivel, honing en andere dierlijke producten.

Om de challenge niet te moeilijk te maken ontvangen deelnemers iedere dag nieuwe veganistische recepten, waarvan de ingredienten gewoon in de supermarkt te vinden zijn. Wie nog onervaren is op het gebied van veganisme of vegetarisme kan dankzij de Vegan Buddy-Finder contact opnemen met een ervaren veganist voor tips, advies en ondersteuning.

Wij zijn benieuwd of iemand van onze lezers de uitdaging aandurft?