Food Inspiration sprak met Maarten Wijnen, interieurontwerper bij Uitzuid.

De inspiratie van Maarten stopt nooit. Het is meer wat je er mee doet dan wat je ziet. Maarten is altijd op zoek naar een kapstok of een haakje wat het begin van iets nieuws markeert. Hier wordt vervolgens omheen gebouwd. Er moet echt een verhaal zijn volgens Maarten, als het verhaal er niet is, is de zaak vaak niet bijzonder genoeg. 

Waar gaat het nu eigenlijk over? 

"Het gaat voornamelijk over het eten natuurlijk, maar horecaondernemers moeten niet altijd denken dat gasten alleen komen omdat het eten zo lekker is. Vaak stappen ze binnen om andere mensen te ontmoeten en samen iets mee te maken. Dat kan het eten zijn, maar dat kan ook het interieur zijn", aldus Maarten. 

Wat mag absoluut niet vergeten worden? 

Volgens Maarten is dat eigen sfeer en eigen identiteit. "Bepaal je doel en vraag niet te veel mensen om je heen om advies. Als je een goede onderneming neer wilt zetten, moet je dicht bij jezelf blijven."