Kaan's Kaashandel en ABN AMRO hebben met  's werelds eerste live stream store een wereldprimeur.

Real time kazen bestellen vanachter je scherm, alsof je in de winkel voor de toonbank staat. Dat kan tot en met 30 september 2017 via Kaan's Stream Store. Via de stream op de website is de fysieke kaaswinkel in Alkmaar en het personeel te zien en kunnen klanten hun aankoop starten via een live chat. Kaan en zijn team geven antwoord via de videoverbinding, geven recepttips, snijden de kazen live in beeld en pakken ze in. Door op de kazen in de winkel te klikken, opent een informatiescherm met de productomschrijving. De online klanten staan evengoed in de rij als de fysieke klanten en andersom.

Fysiek en online optimaliseren

Omnichannel is niet meer weg te denken uit het retaillandschap en zelfs grote online spelers openen een fysieke winkel. Hoe kunnen fysieke, zelfstandige retailers als Kaan's Kaashandel meegaan in een steeds meer online retail wereld? Met dit experiment schetst ABN AMRO een optimale beleving, waarbij online en fysiek naadloos in elkaar overlopen. De expertise, authenticiteit en beleving van een fysieke kaaswinkel gecombineerd met het gemak en de snelheid van een webshop.

Kijk even mee (niet live...):

Foto: Wim de Kan