Nederlanders eten graag brood, maar dit heeft een keerzijde.

We kopen er teveel van. In ons land verspillen we dagelijks meer dan 1 miljoen kilo brood. De verspilde broden worden voornamelijk gebruikt als veevoer of worden weggegooid. Dit brood kan op diverse manieren een betere bestemming krijgen. 

Brouwen met brood

Om mensen bewuster te maken van deze verspilling is no-waste restaurant Instock samen met de Amsterdamse brouwerij Troost bier gaan brouwen van brood. Er worden verschillende soorten broden gebruikt bij het maken van Bammetjes Bier, een licht witbier voor de zomer. Door het vervangen van mout door brood worden in elke fles bier twee boterhammen verwerkt.

Bijzondere bananensmaak

Bammetjes Bier smaakt naar een licht en fris witbier. Door de bijzondere receptuur is het bier licht gisttroebel en heeft het een fruitige, kruidige en lichte smaak met tonen van banaan.

Bierbostel granola

Het mooie van Instock is dat ze het restproduct - de bierbostel - weer gebruiken voor het maken van een voedzame granola. Zo laat Instock zien hoe je een goeie bestemming geeft aan reststromen in de foodindustrie.