Bij de Japanse restaurantketen Zauo mag je zelf naar je eten vissen.

Bij Zauo tillen ze het farm-to-table principe naar een hoger plan. Dit van oorsprong Japanse restaurant geeft haar gasten de mogelijkheid om aan boord van een bootje te stappen. Je gooit  zelf een hengel uit je diner aan de haak te slaan. Bizar, maar ergens toch wel aantrekkelijk.

Aan de haak

De keten opent binnenkort haar deuren in New York. Daar kunnen gasten dan bij binnenkomst een hengel met aas aanschaffen om daarna in het indoor-bassin op jacht te gaan naar één van de tien verschillende soorten vis. Het personeel is aanwezig voor tips en tricks, maar uiteindelijk moet je het zelf doen. Gasten kunnen ook gewoon plaats nemen om vis te verorberen die niet zelf gevangen is. Maar, dat kost wel extra.

Ervaring eerst

Of het westen klaar is voor deze onorthodoxe ervaring moet blijken, maar restaurants als Zauo passen wel binnen de trend van concepten die inzetten op de ervaring over het eten. Restaurants willen steeds vaker een echte beleving bieden, mede omdat het één van de weinige dingen is waarin een zaak zich kan onderscheiden van de grauwe massa. En dat is nodig, want gewoon goed is al lang niet meer goed genoeg. Om op te vallen worst er steeds vaker gekozen om iets nieuws te doen, dan om te concurreren op prijs en/of kwaliteit.