In de nazomerzon ontmoet fotograaf @RAHIREZVANI chefkok Emile van der Staak & botanist Wouter van Eck aan de rand van Groesbeek.

De natuur als inspiratiebron

In voedselbos Ketelbroek, een eetbaar woud waar de jonge chef van restaurant De Nieuwe Winkel zich laat inspireren door alles wat de natuur voortbrengt.
 

- Foto Rahi Rezvani -

Botanische gastronomie

Een plek waar de natuur haar heilzame werk kan doen omdat menselijk ingrijpen hier niet plaatsvindt. Geen kunstmest, geen irrigatie, geen chemische bestrijding. Ronddwalend met die droom kocht Van Eck in 2009 zo’n tweeënhalve hectare grond op bij Groesbeek, een dorpje onder de rook van Nijmegen. Voedselbos Ketelbroek was het resultaat.
 

‘Wat in het eerste opzicht overkomt als een bos uit duizenden is voor Van der Staak een botanische snoepwinkel’

 

- Foto Rahi Rezvani -

De plantenkennis van Wouter gebruikt Emile in zijn eigentijdse keuken, die hij bestempelt met de term ‘botanische gastronomie’. Het menu wordt bepaald door de streek en het seizoen. Alles om de gast bij De Nieuwe Winkel een beter besef te geven van tijd en plaats.

Bekijk de hele fotoserie tussen botanisch & chef!