Hoe moet het met de inkoop en het personeel wanneer je de capaciteit van je zaak vergroot?

Gestructureerd inkopen

Om chaos in je operatie te verhinderen, ga je gestructureerd te werk. Door je openingsuren te verruimen, mag je niets toegeven op de hygiëne, de veiligheid, de kwaliteit en de constante aanvoer van je voedsel. Nog meer schalen? Dat kan. Koop samen met gelijkgestemde horecaondernemers in als coöperatie.

Personeel slim inroosteren

Als je de capaciteit van je zaak wil optimaliseren, kan je onderzoeken hoe je van lunch en diner uitbreidt naar een extra ontbijtservice. Hier ligt het geheim in een slim uurrooster. Als je chef tijdens de voormiddag zijn mise en place voorbereidt, dan is het een kleine moeite om hem samen met maximaal twee extra werknemers in te roosteren voor het ontbijt.

Lees meer over clockless eating in het nieuwste Food Inspiration Magazine: Clockless eating.