De #FSXSAWARD2015 zijn bekend! Check de winnende concepten van UFS_NL en @NS_Stations

Het Aziatische foodconcept Enoki van NS Stations en de Hellmann’s Burger Route van Unilever Food Solutions hebben een Foodservice Marketing Award 2015 in de wacht gesleept.

Innovatie en activatie

Anders dan voorgaande edities zijn er dit jaar twee awards uitgereikt. Unilever Food Solutions pakte de prijs in de categorie activatie (het activeren van de consument door middel van een product of concept). NS Stations ging met de award in de categorie innovatie (product- & conceptinnovatie) aan de haal. Voor een uitzinnig publiek in de Heineken Experience in Amsterdam kwamen de prijswinnaars op het podium voor de inmiddels felbegeerde groene appels.

Fast-fresh op het station

Enoki is het nieuwe Aziatische fast-fresh concept van NS Stations. Reizigers kunnen bij Enoki terecht voor een gezond ontbijt. Door de dag zijn er verse spring rolls, banh mi broodjes en miso soepen te krijgen. ’s Avonds staan er noodle en rijstgerechten met wokbereidingen en curry’s op de kaart. Alles wordt vers voor de ogen van de klant bereid. Men kan ter plekke zitten of de producten meenemen de trein in. Vooralsnog zit Enoki aleen op Utrecht Centraal, maar het concept wordt snel uitgerold op Rotterdam CS en vervolgens Den Haag CS.

Een groene appel voor het team van NS Stations

Best burgers in town

De hamburger was hét menu-item van 2015. De Burger Route van Hellmann’s voert hamburgerfans daarom langs de beste adressen voor gourmet hamburgers in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Alsof dat nog niet genoeg was, reed er ook een Burger Truck door het land die burgers met Hellmann’s mayonaise serveerde. Met een website, een kookboek waarin de beste hamburgerrestaurants hun recepten delen en een foodtruck zorgde de Burger Route van Hellmann’s voor sterke activatie onder chefs en consumenten.

Jurylid Desiree Struijck overhandigt de cheque en de groene appel aan Peggy Westerlaken van Unilver Food Solutions

Het was de derde keer op rij dat het netwerk voor foodservicemarketeers, FoodserviceXs, de Foodservice Marketing Award uitreikt. Het initiatief onderscheidt de meest aansprekende en succesvolle marketinginitiatieven in het buitenhuiskanaal.

Foto's: Hugo Potharst