Terug naar de essentie bij @THEBARNBERLIN. Koffie en gezelschap niks meer niks minder #reconnect

The Barn is een iconische plek in Berlijn. Toen eigenaar Ralf Kueller zijn tweede, ruimere The Barn Roastery in Prenzlauer Berg opende, waren gasten verbijsterd over de grote verkeerspaal in de deuropening waarop stond: laptops verboden. 

Koffie en elkaar

In de koffiebranderij annex koffiebar wordt geen muziek gedraaid. Ralf Kueller vindt: ‘Je komt hier voor de koffie en het gezelschap. Niet om urenlang op één cappuccino te teren, naar een beeldscherm te staren en ondertussen te vergaderen via Skype. De logica zegt dat er dan een perfect sobere omgeving moet zijn waar gasten (opnieuw) het eindproduct kunnen waarderen. Daar hoort geen laptop of mobieltje bij.’

Pull the plug

De aanpak van Keuller werkt. De omzet is gestegen en inmiddels zijn er meer cafés in populaire Berlijnse wijken zoals Kreutzberg, Schöneberg en Friedrichshain die de stekker uit de wifi hebben getrokken.

Er zijn nog veel meer leuke concepten over Reconnect! Meer lezen?