Uitgangspunt in de Japanse keuken is de puurheid en versheid van het product. Kijk met ons mee

De Japanner vindt food heel belangrijk. De aandacht voor eten is volgens onze normen buitengewoon groot. 

Perfecte producten

In de recepturen laat men liever iets weg dan dat men iets toevoegt. De verfijning in presentatie is van ongekend niveau. De architectuur van de gerechten is een ode aan de esthetiek. Rangschikken op kleur en vorm is een vast onderdeel van elke opleiding. Er wordt veel met rauwe vis gewerkt, want waarom zou je een product transformeren als iets van zichzelf al perfect is?

Eerst zien dan eten

Bereiding in restaurants gebeurt vaak in het zicht van de gast. In de betere restaurants is het gebruikelijk dat de kok eerst de mand met verse producten laat zien waarmee hij gaat koken. Dan gaat de hij aan de slag en maakt hij de mooiste en simpelste dingen ter wereld. Creativiteit is gericht op verdieping, het verbeteren van iets dat al bestaat, tot in het oneindige.

Bekijk hier de video van Food Inspiration in Tokio.
 

Vis in Tokio from Food Inspiration on Vimeo.

Wil je meer lezen over Tokio en haar liefde voor perfectie?