FRIS: Leer het gezicht achter je boodschappen kennen. We spraken Irena Angelov, manager van @bonativo Amsterdam.

Bonativo is een online markt voor lokale producten die is opgericht door Christian Eggert. Na het openen van een webshop voor Berlijn en Londen besloot Christan om op 17 maart 2015 een Bonativo te openen voor Amsterdam. We spraken met de manager van deze locatie, Irena Angelov.

Food & lifestyle

‘De herkomst van producten heeft recentelijk meer aandacht gekregen van consumenten. In het verleden draaide het denk ik meer om standaard producten en massaproductie’, vertelt Irena. Volgens de manager is er besloten om een Bonativo in Amsterdam te openen vanwege het succes van het concept in Berlijn en Londen, maar ook omdat Nederland een leidende rol inneemt in de voedselindustrie en Nederlanders erg open staan voor innovatieve voedselconcepten. Irena: 'Het Amsterdamse concept is identiek aan dat van Berlijn en Londen op het gebied van distributie en de manier waarop het concept opgezet is, maar omdat Bonativo lokale producten verkoopt is het assortiment per webshop verschillend. ‘Je zult nooit hetzelfde product in één van de andere webshops terugvinden'.

Op bezoek bij

De bedenkers achter Bonativo willen dat de makers van hun producten een goede prijs voor hun waar krijgen en ze willen consument enthousiasmeren over lokale producten. Daarnaast wilt Bonativo de klant in contact brengen met de producent en bewustzijn creëren voor de wijze waarop voedsel van het land op je bord belandt. Om dit te bewerkstelligen besteedt Bonativo niet alleen op de website aandacht aan de producent, maar worden er ook regelmatig evenementen georganiseerd zoals het bezoeken van een kippenboerderij of een imker. Op deze manier kunnen consumenten zien wie de maker achter een product is. Irena: ‘Natuurlijk schrijven we over onze producenten en boeren op onze website, maar we willen ze ook in levende lijve aan onze klanten laten zien.'

Uniek verhaal

Op dit moment heeft Bonativo Amsterdam iets meer dan tachtig leveranciers voor hun producten. Irena: ‘We ontmoeten iedere leverancier. Zij moeten ook weten wie wij zijn. Wie het gezicht achter Bonativo is.' Volgens Irena maakt Bonativo geen gebruik van een speciale checklist waar een bedrijf aan moet voldoen om leverancier te worden. Het belangrijkste aspect is dat het product uniek is. Irena: ‘We selecteren bedrijven waar een verhaal achter hun producten zit.'

Wie: Christian Eggert en Irena Angelov
Wat: Bonativo, online markt voor lokale producten
Website: www.bonativo.nl

- - -
FRIS is onze wekelijkse Friday Inspiration. In deze rubriek presenteren we een bijzonder fris concept, initiatief of start-up. De redactie selecteert objectief en onafhankelijk, maar tips zijn altijd welkom.
- - -