Deze zomer komt er een vervolg van M.E.P. Het nieuwe receptenboek waarbij de mise en place centraal staat, staat in het teken van wild.

Door het kiezen van een thema, wordt een nieuwe weg ingeslagen. Maar de succesformule van het eerste boek blijft behouden. Op dezelfde manier wordt teruggegaan naar de basis. Maar nu van het wildseizoen, de favoriete periode van menig chef-kok.

Voor en door chefs

Een nieuw M.E.P boek met 50 basisrecepten met wild of passend bij wild en het najaar. Voor en door chef-koks, in samenwerking met sterrenchefs als Erik van Loo**, Onno Kokmeijer**, Bruno Oger**, Frederic Simonin*, Wout Bru* en vele anderen. Wil jij samen met hen participeren in dit project en deel uitmaken van de ‘founding chefs’ van dit boek? Stuur dan jouw favoriete mise en place wildrecept voor 30 april 2015 in.

Norbert Koreman schreef onlangs in Culinaire Saisonnier over de toegevoegde waarde van het M.E.P. boek in de nieuwe realiteit.

De categorieën

De mise en place recepten worden onderverdeeld in de volgende categorieën:
• Sauzen & jus
• Groentebereidingen
• Vinaigrettes
• Soepen
• Purees
• Garnituren

Een recept bestaat over het algemeen uit maximaal 8 ingrediënten en heeft een maximale bereidingstijd van 30 minuten.

Selectie en nakoken

Het chefsteam van Unilever Food Solutions coördineert de productie van het boek. Samen met de culinaire projectgroep zijn zij verantwoordelijk voor de selectie van de recepten, het ‘nakoken’ en de fotografie. De opzet van jouw recept wordt niet aangepast zonder overleg.

Stuur je recept hier in of ga naar www.unileverfoodsolutions.nl/professional