Fancy some tea? In deze flashback praat theesommelier @robertschinkel over zijn passie voor deze drank.

Ja, we hebben het gehaald! De 100e editie is vers van de pers in je mailbox verschenen. Ter ere van deze mijlpaal brengen we elke dag een productie uit het verleden. Want we hebben zoveel mooie en inspirerende items gemaakt door de jaren heen. Vandaag kijken we terug op een interview met Robert Schinkel, in 2009 de eerste en enige theesommelier van Nederland.

Fancy tea?

In steeds meer horeca- en cateringbedrijven wordt goede thee geserveerd. Het traditionele theezakje zien we steeds minder. Achter thee schuilt een wereld met een rijkdom aan smaken en verhalen, zoals we ook bij wijn zien. Thee met verse ingrediënten zoals munt of kaneel, vernieuwing in presentatie en smaakbeleving door bijvoorbeeld pyramids, aandacht voor herkomst, teelwijzen en oogstmomenten. Net als bij wijn, proeft een theesommelier de verschillende smaaktonen in een thee en combineert hij deze drank met verschillende spijzen.

Helaas heeft Koffie in oost, waar het interview opgenomen is, haar deuren eind 2014 gesloten.

Bekijk hier het interview met Robert Schinkel:

Wil je meer over thee lezen?

Foto: Stereometric