De 100e editie komt eraan! Daarom iedere dag een productie uit de oude doos. Spin-off: Vosges Haut Chocolat. #tbt

We werken hard aan de 100e editie van Food inspiration. Tijd om een blik te werpen op al het moois dat we in de afgelopen jaren al geproduceerd hebben. Deze maand zetten we iedere dag een mooie of inspirerende productie uit de oude doos in de schijnwerpers. En hoe beter te beginnen dan met de coverstory van het állereerste magazine: een interview van Hans Steenbergen met Katrina Markoff, oprichtster van Vosges Haut Chocolat.

Spannende chocoladecreaties

Ze studeerde af aan de beroemde kookschool van Parijs; Cordon Blue en wilt de verschillende culturen in de wereld dichter bij elkaar brengen door spannende chocoladecreaties. Katrina Markoff proeft, maakt, vernieuwt en verleidt. Haar bedrijf Vosges Haut Chocolat zit in Chicago, maar de hele wereld is haar werkterrein.

In de prijzen gevallen

In de afgelopen jaren heeft Markoff verschillende prijzen gekregen en heeft ze in diverse tijdschriften gestaan. Zo won ze de Bon Appétit Food Artisan of the Year Award al in 2004 en werd ze in 2007 benoemd tot Woman Entrepreneur of the Year door OPEN American Express en Entrepreneur Magazine. In 2008 werd Markoff door Food & Wine Magazine 'THE innovator in chocolate to lead the US through the next 30 years' genoemd. In de jaren na ons interview met Markoff stond ze in 2011 in Fortune Magazine’s 40 under 40, een lijst met de meest invloedrijke jonge ondernemers, en werd Vosges Haut-Chocolat in 2012 tweede in de lijst van de 10 Best Chocolatiers in the World door National Geographic.

Bekijk hier het interview met Katrina Markoff:

Benieuwd naar de allereerste editie van Food Inspiration?

Foto: Kennejima