Van verlaten tramremise tot boutique hotel met 55 kamers. @hoteldehallen is here to stay.

Zestien jaar stond de voormalige tramremise - de plek waar trams gestald werden na hun dienst - in Amsterdam West leeg. Daar is vandaag de dag niets meer van te merken. Naast een bioscoop, bibliotheek, brasserie, restaurant, kappersacademie, denim lab en een food market, vond Hotel de Hallen in september 2014 haar eindbestemming in het pand aan het Bellamyplein.

Hoewel het tramdepot is gerestaureerd en omgevormd tot een designhotel met 55 kamers, is de geschiedenis van het pand nog goed zichtbaar. De grote, openslaande deuren van het aangrenzende restaurant Remise47 verraden het formaat van de treinen die hier vroeger naar binnen reden. Wie omhoog kijkt, herkent de stalen behuizing van de voormalige remise

Food in overvloed

Niet alleen de liefhebber van een goed bed, maar ook die van goed eten is bij Hotel de Hallen aan het goede adres. Behalve de Frans georiënteerde keuken van restaurant Remise47 grenst het hotel aan de Foodhallen.

Lees meer over innovatieve hotels en hoteltrends in onze hoofdstad in de nieuwe Amsterdam-editie