Er heerst brouw-mania. Hobbyisten en horecaondernemers groeien uit tot serieuze craft beer brouwers

In een uitdijende wereld van kennis en data omarmen steeds meer jonge ondernemers het ambacht. Ze maken hun handen weer vies, zien bloed, ruiken naar zweet. Het ambacht mag weer gezien worden.

Binnen no time groeiden een groot aantal hobbyisten uit tot serieuze craft beer brouwers. Momenteel zijn er 263 Nederlandse brouwerijen en kwamen er alleen in 2014 al 68 nieuwe bij. Horecaondernemers worden brouwers en andersom.

Camden Town Brewery

Londen kent inmiddels meer dan veertig microbrouwerijen. Camden Town Brewery is een mooi voorbeeld van een brouwerij annex (food)bar. De brouwerij is uitgegroeid tot de op drie na grootste in Londen qua volume bier. Iedere zaterdag nodigen ze streetfood-ondernemers uit de omgeving uit in het café voor een bier-spijsproeverij. De foodondernemers maken samen met de Camden-bieren ter plekke nieuwe gerechten.

Verrot handige trends

Benieuwd naar meer verrot handige trends die ons in 2015 te wachten staan? Bekijk ze in de nieuwe Het wordt een rot jaar-editie