Wie is toch die vrouw die afgelopen week schitterde in het @rijksrestaurant. We gingen op bezoek bij @margotjanse

Afgelopen week beet Margot Janse - de Nederlandse chef van restaurant The Tasting Room / Le Quartier Français in het Zuid-Afrikaanse Franschhoek - het spits af als gastchef in RIJKS®, het nieuwe restaurant van het Rijksmuseum.

Op 1 november werd RIJKS® geopend in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum. Het team van chefs onder leiding van Joris Bijdendijk krijgt ieder seizoen versterking van een internationaal gelauwerde gastkok. Van 8 tot en met 10 januari kreeg het team hulp van topchef Janse. Tot en met 17 mei staan Margot’s gerechten nog op de kaart van het kersverse restaurant.

The Tasting Room

Margot wordt in binnen- en buitenland gelauwerd en in restaurantgidsen wordt er vol lof over haar geschreven. In The Tasting Room combineert ze Afrikaanse invloeden met haar Nederlandse roots, zo staan er bijvoorbeeld bitterballen van springbok op het menu. Afgelopen zomer brachten wij een bezoek aan haar bijzondere restaurant.

Lees er meer over in de Food Tourism-editie