Een revolutie in de tuinbouw. @PlantLab zorgt voor een effectiever, zuiniger systeem #trendreport2015

De wereld is overvol, dit ongemakkelijke besef dringt steeds sterker tot ons door. Is er een manier om iedereen op een duurzame manier te voeden, een manier die goed is voor mens, dier en planeet? We hebben een effectievere, zuinigere manier van landbouw nodig. Het bedrijf PlantLab http://www.plantlab.nl/ heeft hier een manier voor gevonden.

De hoogte in

PlantLab brengt het groeiproces de hoogte in waardoor je extra ruimte kunt creëren om meer te verbouwen. Hierdoor is voor 200 gram groenten per persoon per dag maar één vierkante meter kweekruimte nodig. Ze werken energiezuinig door de planten alleen de nuttige kleuren licht aan te bieden zodat er geen licht wordt verspild. Het water wordt hergebruikt voor meerdere plantlagen. Het Nederlandse PlantLab zorgt voor een revolutie in de tuinbouw.

Researchcentrum

In september 2014 werd het nieuwe researchcentrum van PlantLab geopend in 's-Hertogenbosch. Hier kan Plantlab 20.000m2 gebruiken voor het verticaal kweken van groenten. PlantLab is van plan om ook in andere sectoren medicijnen, voeding en cosmetica samenwerkingsovereenkomsten te sluiten.