Salami als religie. Olympic Provisions neemt deze charcuterie wel heel serieus. @OPpdx

‘Making salami’s is our life’. Dat Olympic Provisions een ware ‘head salumist’ in dienst heeft, zegt misschien al genoeg over hoe serieus deze charcuterie wordt genomen.

Olympic Provisions biedt twaalf verschillende salami’s die niet alleen qua ingrediënten, maar ook qua technieken verschillen. Zo worden de worsten gefermenteerd, droogzouten, gerookt, gekonfijt en gepocheerd. Alle gedroogde vleessoorten rijpen op een natuurlijke en langzame manier. Wie benieuwd is, kan zich aansluiten bij de ‘Salami of the month club’ die de onderneming heeft opgezet. Bij alle leden valt één keer per maand een andere salami op de deurmat.

Meat pairing

Naast de productie van salami’s heeft Olympic Provisions meer dan veertig producten: van pork pistachio pâté tot traditionele Duitse braadworst. Alles aangeboden in de twee restaurants die beide gevestigd zijn in Portland. Hier worden de charcuterieplanken samengesteld op een manier die overeenkomt met het pairen van wijn. Er wordt gestart met de lichtste soorten vlees om daarna over te gaan op de meer rokerige en kruidige varianten.

Lees meer over boutique butchers in de Blik op 2015-editie