Seizoenen, smaken, herkenning en tradities in de keuken. Cultuur als waarde van Dutch Cuisine.

De Nederlandse keuken vernieuwt. Chefs vinden elkaar in een nieuwe kookfilosofie waarbij groenten belangrijker worden, lokale ingrediënten gecombineerd worden met internationale en avontuur samen gaat met eenvoud. De Dutch Cuisine bestaat uit vijf principes, waaronder: Cultuur.

Principe 1: Cultuur

Gebruik zoveel mogelijk Nederlandse/regionale producten die bij de eetcultuur passen zoals onder andere groente van de koude grond en fruit uit de eigen regio. Hou altijd rekening met de seizoenen, de smaken, herkenning en keukentradities. Het gerecht moet vertellen waar en in welk seizoen je je bevindt. Hanteer de regel: 80% Nederlandse/regionale producten en 20% buitenlandse producten of van buiten de regio.


Inspiratie nodig? Bekijk de recepten van Niven Kunz, uit zijn boek 80/20, in de Blik op 2015-editie