Rough meat! Bbq'en wordt steeds ruiger en ook restaurants is dat niet ontgaan. #trendreport2015

Hoe stoerder, hoe beter. Bbq is trending. In de komende jaren gaan we de meest ruige bbq vormen op het vuur zien. Zo ook Caveman style, bij deze manier van koken worden vlees, vis of groenten direct op hete kolen kort gegaard.

Rough meat 

Steeds meer restaurants werken met een Josper oven/grill. Ons eten moet niet in een warwaterbad dobberen, het moet vuur zien. ‘Eten met je handen’ wordt steeds meer aangemoedigd, door eten te voelen verhoogt de gast z’n zintuigelijke beleving.


Beeld: Jord Althuizen

Community of carnivores

Eens per jaar verandert Tobacco Dock in Londen in een bedevaartsoort voor carnivoren. Tientallen internationale chefs, rokende grills en smokers, internationale slagers, lokaal gebrouwen bier en vlees met een verhaal zijn de hoofdingrediënten van het jaarlijkse vleesfenomeen Meatopia. 


Beeld: Jord Althuizen

Nose-to-tail

Een vleesfestival in een tijd waarin vleesschandalen zich opstapelen en de focus meer en meer op groenten wordt gelegd? Bedenker en oprichter Josh Ozersky is zich hiervan bewust en heeft een Manifesto als uitgangspunt geschreven voor Meatopia. Hierin staat dat alleen lokaal en diervriendelijk vlees van duurzame herkomst op hout of houtskool gestookt vuur bereidt mag worden. De focus op nose-to-tail gerechten is er op gericht bezoekers er van te doordringen dat een dier meer biedt dan steak en filet.