Een artikel gemist? Elk weekend laten we de best gelezen artikelen nog een keer de revue passeren.

1. Aftermovie Food Inspiration Days 2014

Een maand is inmiddels verstreken. Op 20 en 21 oktober stond het Evoluon in Eindhoven compleet in het teken van de Food Inspiration Days 2014. In twee dagen maakten we een reis rond de wereld, waarbij ambacht en traditie centraal stonden. Hoogste tijd om met ons terug te kijken op een fantastische editie.
Bekijk het artikel hier

2. Foodtopia 2025

Wat schotelt het restaurant in 2025 ons voor? We vroegen vijf internationaal gelauwerde chefs Rene Redzepi, Massimo Botura, Grant Achatz, Jonnie Boer, Richard Ekkebus en Björn Frantzén naar hun toekomstvisie. Hoe zien ze het restaurant van de toekomst? Welke ingrediënten zijn er niet meer en welke moeten nog ontdekt worden? Wat hebben ze zelf bereikt in 2025? Grant Achatz - chefkok van Restaurant Alinea in Chicago - geeft al een voorpoefje van zijn foodtopia. Deze video mag je niet missen.
Bekijk het artikel hier

3. Alinea’s kloon

Wat zou jij doen? Allen Hemberger bezocht een van 's werelds beste restaurants: Alinea. Hij was zeer onder de indruk van de gerechten en kreeg in 2008 als kerstcadeau een kopie van het Alinea kookboek. Allen was compleet gefascineerd door het kookboek en werd zelfs zo enthousiast dat hij in vijf jaar alle 107 gerechten uit het boek namaakte. Bekijk de video in het artikel.
Bekijk het artikel hier

4. Business met idealen

Het nieuwe specialiteitenrestaurant blinkt uit in snelheid, eenvoud, schappelijke prijs, duidelijkheid en gemak. Luxe convenience is in opmars. Single dish restaurants zijn groeiers. Eetcafés dreigen terrein te verliezen op nieuwe spelers. Fine dining blijft onder druk staan. Trends uit het #trendreport2015 die je niet mag missen. 
Bekijk het artikel hier