Unieke kunstwerken met elk een eigen verhaal en identiteit. Neem een kijkje in de kamers van @hotelnothotel

Het Amsterdams hotel aanbod is net een beetje interessanter geworden dankzij nieuwkomer Hotel Not Hotel . Door de hotel conventies met beklede gangen en rijen identieke kamers te negeren, hebben de drie jonge lokale oprichters in samenwerking met Collaboration O uit Eindhoven unieke kamers gecreëerd, waarvan elkeen door individuele kunstenaars werd bedacht.

Kunstwerken

Bij Hotel NOT Hotel zijn de kamers niet zomaar kamers, maar een kunstwerk op zich met een eigen verhaal en identiteit. Gebouwd als vrijstaande concepten binnen een indrukwekkende binnenruimte met hoge plafonds en grote bogen, vind je kamers ingericht als een voormalige tram of een Spaanse villa. Andere kamers zijn verborgen achter een volledig gevulde boekenkast. De grote gemeenschappelijke ruimtes en aangrenzende café - ook volledig ontworpen door Collaboration O - zijn enorm populair, zowel bij de lokale bevolking als bij de gasten. Dit hotel is niet zomaar een hotel waar je de hele dag in uw kamer verblijft. Neen, het nodigt je uit om vanuit je kamer deel te maken van de community die er eet, drinkt, werkt en slaapt.

De ondernemers

Dirk Hoogerwerf, Bruno Bont en Tijmen Receveur. Een bartender, een zelfstandige ondernemer zonder enig hotelervaring en een operationeel manager. Drie jonge ondernemers met één doel: een huiskamer creëren die het contact onder de gasten stimuleert. Het was Bruno Bont die op het idee kwam om met z’n drieën een hotel te beginnen. Vanaf het begin was het duidelijk om met beginnende designers samen te werken om hen zo een kans te geven iets unieks te creëren met een kleine investering.

Bekijk de kamers van Hotel Not Hotel in het magazine