Lang leve de foodtrucks! Wij kunnen deze culinaire pioniers in ieder geval niet meer uit het straatbeeld wegdenken.

De gourmet foodtruck deed zijn intrede in Amerika in tijden van economische crisis waarin foodtrucks steeds meer snel en kwalitatief goed eten tegen een lage prijs aan gingen bieden.

In San Francisco bepalen foodtrucks inmiddels al jaren het straatbeeld. Midden in de stad is sinds 2012 het SOMA StrEat Food Park gevestigd. Een park waar permanent foodtrucks staan die iedere week afwisselen om het aanbod te laten variëren.

Culinaire pioniers

Inmiddels zijn de tijden dat we alleen maar simpele maaltijden en boodschappen konden kopen in mobiele wagens ook in Nederland definitief voorbij. Van Gin Mobiel tot Oesterkar. Foodtrucks zijn inmiddels verheven tot culinaire pioniers en niet meer weg te denken.

Benieuwd naar de complete geschiedenis van de foodtruck? Bekijk het artikel in het magazine.