FRIS: Chocolade in een industrieel jasje. We spraken met @jurgenkoens van @Pastryclubnl #foodinspiration

Het begon allemaal met een leegstaande Machinekamer op Strijp S waarvoor de eigenaren geen ondernemers konden vinden. ‘Het pand paste precies bij het idee waarmee ik, samen met Richard van Gent, al een tijd rondliep’, zegt Jurgen Koens. Eén en één was twee voor de patissiers. Samen openden zij zes weken geleden Pastryclub, een combinatie van patisserie, chocolaterie, confiserie, thee- en ijssalon en workshopruimte op het industrieel paradepaardje van Eindhoven.

From bean to chocolate
‘Wat we met Pastryclub willen doen is niet alleen goede producten verkopen, maar vooral ook kennis overbrengen naar de consument. We organiseren workshops en presentaties. We willen mensen leren om met chocolade te werken en ze bewust maken van het verhaal erachter. Zij moeten weten waar de boon vandaan komt!’, vertelt Jurgen. ‘We willen in de ogen en smaak van de klant kruipen en daarop inspelen.’

Assortiment
De nieuwe Eindhovense onderneming werkt niet met een assortiment. ‘We maken gewoon wat er te verkrijgen is of halen het uit eigen tuin’, zegt de jonge chocolatier. ‘Er staan nu bijvoorbeeld kersenbonbons en kersentaartjes op de kaart. De tuin van Richard’s ouders liep namelijk over van de kersen!’

Strijp S
De twee jonge ondernemers hebben zich niet voor niets op het hippe Strijp S gevestigd. ‘Zo’n industrieel terrein als Strijp is natuurlijk heel inspirerend voor ons. We worden omringd door mensen met creatieve jobs. Dan word je zelf automatisch naar een hoger niveau getild. Het motiveert ons om nog mooiere spullen te maken en constant te blijven vernieuwen.'

Een nieuwe hotspot waar Eindhoven trots op mag zijn!

4x 'W'
Wie: Jurgen Koens
Wat: Pastryclub
Waar: De Machinekamer Strijp S, Ketelhuisplein 7-9, Eindhoven
Website: www.pastryclub.nl

- - -
FRIS is onze wekelijkse Friday Inspiration. In deze rubriek presenteren we een bijzonder fris concept, initiatief of start-up. De redactie selecteert objectief en onafhankelijk, maar tips zijn altijd welkom. Volg #foodinspiration.
- - -