Is recycling eigenlijk wel zo milieuvriendelijk? En wat is precies de voedingswaarde van bio-plastic?

De wereld vraagt om eco-innovatie, want als we zo doorgaan hebben we in 2040 twee aardbollen nodig. Het wordt tijd om stil te staan bij de milieu-impact van onze verpakkingen en disposables. Het is tijd voor een Eco-rating.

LCA-methode
Paardekooper Van der Windt Group heeft daarom een methode ontwikkeld waarin maar liefst negentien milieu-impactfactoren worden meegenomen: de LCA-methode, dat staat voor Life Cycle Assessment.

Waar veel ecolabels en keurmerken slechts kijken naar een of enkele factoren, houdt de LCA-methode rekening met negentien verschillende. Is het schadelijk voor de mens, schadelijk voor de ozonlaag of misschien wel voor de zeebodem bijvoorbeeld?

Informatiepakket
Vraag gratis een informatiepakket aan en maak kennis met Bright.