Daar zit een luchtje aan. Een bundeling van sterke zeemansverhalen in inktvisinkt @todaydesigners

Neem twee schrijvers, negen ontwerpers en een hele meute inktvissen. Het resultaat? Naar Inkt Vissen: een unieke bundeling van sterke zeemansverhalen en illustraties. Handmatig gezeefdrukt met inktvisinkt.

Sterk spul
Rotterdamse schrijvers Edwin de Voigt en Menno Smit vulden samen met negen ontwerpers van ontwerpbureau TodayDesigners 48 pagina’s met sterke zeemansverhalen en illustraties. Bij de visafslag in Scheveningen werd de inkt van gevangen inktvissen verwerkt tot drukbare inkt. Om de cirkel rond te maken, houdt dik vissersdraad de bundeling ‘sterk spul’ bij elkaar.

Het Vulkanen Boek
Naar Inkt Vissen is een initiatief van TodayDesigners in de zoektocht naar duurzame inkt voor de printer. Deze zoektocht leverde eerder al Het Vulkanen Boek op, gedrukt met vijf kilo as van de IJslandse Eyjafjallajökull vulkaan.

Nominaties
Naar Inkt Vissen ontving maar liefst drie nominaties van de Art Directors Club Nederland in de categorie Grafische Vormgeving en Illustratie.