FRIS: Een menukaart? Daar doe ik niet aan! We spraken met Wouter Verwer van koffie- en wijnbar Talud9. #foodinspiration

‘Zo min mogelijk in hokjes en regeltjes denken’. Met die gedachte runt Wouter Verwer zijn koffie- en wijnbar Talud9 in hartje Utrecht. Van de klassiekers uit Italië, Frankrijk of Portugal kijkt niemand meer raar op, maar heb je ooit wijnen uit Iran, Libanon of Irak op de kaart zien staan? Bij Talud9 wel. Nou ja, afgezien van de menukaart dan. Die vind je bij Wouter namelijk niet terug.

Geen menukaart
‘Je moet aan ons gewoon vertellen waar je zin in hebt. Qua wijn, maar ook qua lunch. Dat zorgt ervoor dat onze medewerkers echt met de gast in gesprek gaan. En dat is toch wel waar horeca om draait: gastvrij zijn en mooie producten serveren’, aldus de jonge ondernemer.

Iraanse wijn
Talud9 schenkt meer dan vijftig wijnen per glas en koffie van verschillende soorten bonen. ‘Ik kijk waar de behoefte ligt van de consument, maar eigenlijk juist ook weer niet. Wijnen uit Iran of Irak, daar is geen vraag naar, maar die wijnen zijn zo mooi!’

Koffiebiertje
Een koffie- en wijnconcept in een bierstad als Utrecht. Daarin zag Wouter wel een uitdaging. ‘Hoe krijgen we ook die mensen binnen die van een biertje houden, maar nog belangrijker: hoe laten we ze ook in aanmerking komen met een goeie kop koffie en vooral met een goed glas wijn?’ De oplossing? Dagelijks serveert Wouter zijn eigen donker koffiebier, gemaakt van Talud9 espresso en geserveerd in een wijnglas.

En wat staat ons nog te wachten? ‘We willen voor deze zomer een nieuw koffiebier serveren. Blond en zoet, gemaakt van de koffiebes’.
Wij zijn benieuwd!

4x 'W'
Wie: Wouter Verwer
Wat: Talud9 Koffie & Wijn
Waar: Donkere Gaard 9, Utrecht
Website: www.talud9.nl

- - -
FRIS is onze wekelijkse Friday Inspiration. In deze rubriek presenteren we een bijzonder fris concept, initiatief of start-up. De redactie selecteert objectief en onafhankelijk, maar tips zijn altijd welkom. Volg #foodinspiration.
- - -